Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Česko v číslech 2023 nabízí zajímavý přehled statistik nejen ze stavebnictví

26. 6. 2024

Zajímá vás, jaké jsou aktuální trendy ve stavebnictví a výstavbě nových bytů v Česku? Pak by vás mohla zajímat publikace Česko v číslech od Českého statistického úřadu, která odhaluje zajímavá data a statistiky nejen z oblasti stavebnictví. Uvnitř publikace naleznete široký výběr statistických dat o demografickém, sociálním či ekonomickém vývoji, která ČSÚ srovnává v dlouhodobé časové řadě.

Pokud vás zajímají konkrétní informace a data o stavbě domů, například kolik se postavilo domů, v jakých krajích se staví nejvíce a jak na tom byla energetická úspornost u novostaveb, rozhodně nevynechejte kapitolu Stavebnictví a byty. Dozvíte se v ní například také to, jaká je nejčastější dispozice bytu nebo v jakých typech budov se nové byty nejčastěji stavěly.

Celkem pro vás Český statistický úřad připravil 29 skupin statistik – vedle monotematických okruhů, jako např. obyvatelstvo, mzdy, zemědělství nebo cestovní ruch, zde naleznete také souhrnné porovnání krajů a nechybí ani mezinárodní srovnání. Oproti minulému vydání přibyla také kapitola věnovaná výsledkům posledního sčítání lidu, domů a bytů.

Brožura Českého statistického úřadu přináší zajímavý vhled do dat ze všech možných oblastí
Brožura Českého statistického úřadu přináší zajímavý vhled do dat ze všech možných oblastí

Jednotlivé části jsou doplněny metodickými komentáři a zajímavými informacemi, které podtrhují prezentované údaje. Pro ty, kteří potřebují podrobnější údaje, jsou u jednotlivých oblastí připojeny odkazy do pravidelně aktualizovaných datových zdrojů Českého statistického úřadu.

Jednotlivé kapitoly publikace jsou dostupné k prohlížení a ke stažení na webu Českého statistického úřadu zde.




Rozdělili jsme více než 45 článků nabitých informacemi o střechách do přehledných témat, která vám
rychle pomohou se v problematice vyznat. Nestrácejte čas hledáním a mějte vše na jednom místě.

Rubriky článků