Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Návrhář střech Inovin

Co je nového v Návrháři: Responzívní grafika

21. 10. 2024

Dřívější verze naší aplikace Návrhář střech měla jednu zásadní nevýhodu – nebyla plně responzivní. To znamenalo, že uživatelé obzvláště při práci na menších obrazovkách nebo různých zařízeních často naráželi na omezení v zobrazení obsahu. Tato nepružnost v grafice omezovala efektivitu práce, a to především při nastavování plochy střechy nebo fasády. Uživatelé často museli zoomovat, posouvat obrazovku nebo naslepo klikat a zkoušet, zda se správně podaří chytit bod a posunout ho. Tento nedostatek jsme nyní zcela odstranili.

Co je responzivní grafika?

Responzivní grafika znamená, že aplikace se přizpůsobí velikosti a typu zařízení, na kterém je zobrazena. Ať už používáte stolní počítač, tablet nebo mobilní telefon, všechny grafické prvky se automaticky přeskupí tak, aby byly snadno čitelné a ovladatelné. Toto zajišťuje, že aplikace bude fungovat optimálně na jakémkoliv zařízení, bez nutnosti manuálních úprav uživatelem. Responzivita nejen zvyšuje uživatelský komfort, ale také šetří čas a snižuje frustraci při práci na různých platformách.

Výhody plně responzivní aplikace

Nyní, když je naše aplikace plně responzivní, uživatelé mohou naplno využít velikost svého monitoru, a to bez ohledu na to, jaké zařízení používají. Aplikace se automaticky přizpůsobí rozměrům obrazovky, což zlepšuje uživatelský zážitek a usnadňuje přesné nastavení vizualizací střechy nebo fasády. Navíc větší pracovní plocha na velkých obrazovkách umožňuje lepší orientaci v projektu a rychlejší práci s jednotlivými prvky návrhu.


Obr.1: Zobrazení na mobilním telefonu | Obr.2: Zobrazení na PC/notebooku


Změny v rozložení ovládacích prvků

Abychom ještě více maximalizovali pracovní plochu, rozhodli jsme se zrušit patičku s informacemi, která dříve zabírala cenný prostor. Některé ovládací prvky jsme přemístili do nového, praktického vyjížděcího menu, které najdete na pravé straně obrazovky. Tím jsme dosáhli čistšího a přehlednějšího uživatelského rozhraní, které umožňuje rychlejší a pohodlnější práci bez rušivých elementů.

Tato aktualizace přináší moderní a efektivní způsob, jak navrhovat střechy a fasády s maximálním komfortem pro všechny uživatele, bez ohledu na jejich zařízení.


Obr.3: Nové vyjíždějící boční menu



Navštivte INOVIN.cz a objevte všechny nové funkce na jednom místě!








Rozdělili jsme více než 45 článků nabitých informacemi o střechách do přehledných témat, která vám
rychle pomohou se v problematice vyznat. Nestrácejte čas hledáním a mějte vše na jednom místě.

Rubriky článků