Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Plech na střeše - Plechové krytiny

Společnosti Ruukki a Nrep Logicenters postaví unikátní logistické centrum ve Finsku s využitím produktů Ruukki LowCarbon

22. 10. 2024

Ruukki Construction, součást společnosti SSAB, podepsala dohodu s logistickou divizí Logicenters realitního investora Nrep, o výstavbě jedinečného logistického centra v Tampere. Emise během životního cyklu budovy budou výrazně nižší než obvykle, protože stěny budou vyrobeny z inovativních produktů Ruukki® LowCarbon.
Ruukki bude dodávat sendvičové panely a fasádní sinusové Design profily z produktové řady Ruukki® LowCarbon pro logistické centrum, které společnost Logicenters staví ve finském městě Tampere. Dodavatelem ocelových prvků včetně instalace je společnost Teräselementti Oy. Na objektu o rozloze 30 000 m2 bude přibližně 10 000 m2 sendvičových panelů vyrobených z recyklované oceli nové generace SSAB Zero™ a 500 m2 Design profilů z oceli SSAB Fossil-free™.


Budova bude mít výrazně nižší emise díky použití inovativních produktů Ruukki® LowCarbon


Volba produktů Ruukki® LowCarbon znamená, že dopad pláště budovy na klima bude až o 50 % nižší než u výrobků ze standardní oceli.

Pilotní produkty řady LowCarbon, které společnost Ruukki uvedla na trh v květnu, budou zákazníkovi dodány ve druhém a třetím čtvrtletí roku 2024 a dokončení stavby je naplánováno na konec roku 2024.

Nízkouhlíkové stavební produkty Ruukki se dokonale hodí k našim cílům udržitelnosti a modernímu logistickému centru. Kromě výběru produktů s nízkou uhlíkovou stopou investujeme také do energetické účinnosti během používání, a to instalací solárních panelů na střeše a využíváním podzemních zdrojů tepla při vytápění areálu. Naším cílem je získat ekologickou certifikaci BREEAM Excellent,“ říká Sanna Vikström, manažerka rozvoje společnosti Logicenters.

Použití produktů Ruukki® LowCarbon sníží dopad pláště budovy na klima až o 50 % oproti standardní oceli.


„Jsme hrdí na to, že díky našim produktům můžeme stavebnictví přiblížit uhlíkové neutralitě. Naše produkty LowCarbon pomáhají zákazníkům dosáhnout i těch nejpřísnějších cílů v oblasti uhlíkové stopy budov,“ říká Jani Backlund, obchodní ředitel divize Building Envelopes Finsko v Ruukki Construction.

Zdroj článku: Ruukki


Rozdělili jsme více než 45 článků nabitých informacemi o střechách do přehledných témat, která vám
rychle pomohou se v problematice vyznat. Nestrácejte čas hledáním a mějte vše na jednom místě.

Rubriky článků