Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Satjam

Pekařská 695/10a
155 00 Praha
email: informace@ruukki.com
web: www.ruukkistrechy.cz

Střechy Ruukki z oceli SSAB Fossil-free pro luxusní středisko Sunday Morning Resort ve finském Laponsku

28. 6. 2024

Společnost Ruukki Construction, součást SSAB, podepsala smlouvu s cestovní kanceláří Experience Pyhä Oy o dodávce střech Ruukki® Classic LowCarbon vyrobených z oceli SSAB Fossil-free™ do ekologicky šetrné rekreační destinace investiční společnosti v Pyhätunturi ve finském Laponsku. Střešní krytiny, jako jsou střechy pilotních projektů instalovaných ve vilách společnosti Honkatalot™, budou mít v budoucnu až o 70 % nižší dopad na klima než střechy z tradičně vyráběné oceli.

Ruukki dodá pilotní produkty z bezfosilní oceli a také vysoce kvalitní okapové systémy a bezpečnostní produkty, které jsou součástí střešního balíčku, do střediska Sunday Morning Resort společnosti Experience Pyhä Oy, které se nachází na úpatí pahorkatiny Pyhätunturi ve východním Laponsku ve Finsku. Dodavatelem projektu rozšíření je společnost Honkatalot, která v udržitelném středisku postaví celkem 20 supermoderních vil. Jedenáct vil bude postaveno letos v létě, zbytek později.

Nové vily jedinečným způsobem zohledňují požadavky udržitelného rozvoje. Středisko Sunday Morning Resort získalo status průkopníka udržitelného cestovního ruchu ve Finsku (STF) a certifikaci za svou práci v oblasti udržitelného cestovního ruchu.

Ruukki spolupracuje s udržitelnými stavebními projekty v souladu s přírodou
Ruukki spolupracuje s udržitelnými stavebními projekty v souladu s přírodou


Již pět let je větrání všech budov letoviska řízeno na základě měření oxidu uhličitého, aby se ušetřila energie. Kromě toho se rekuperuje teplo z odpadního vzduchu z budov, teplo se vyrábí pomocí tepelných čerpadel země-vzduch, elektrická energie se vyrábí ve vlastní solární elektrárně a korunu komplexnímu recyklačnímu systému nasazuje kompostárna biologického odpadu, která produkuje půdu bohatou na živiny, na níž se na vlastních polích pěstuje kořenová zelenina, která se podává v hotelové restauraci. Střešní krytina Ruukki Classic LowCarbon z bezfosilní oceli SSAB, byla proto pro nové apartmány Aamu přirozenou a jasnou volbou.

„Je skvělé, že můžeme ve spolupráci s Ruukki a Honkatalo pokračovat v průkopnické politice Sunday Morning Resort v nabízení uhlíkově neutrálních ubytovacích řešení. Děkujeme všem stranám za tento krok směrem k udržitelnější budoucnosti,“ říká Liisa Loippo, manažerka marketingu a komunikace společnosti Experience Pyhä Oy.

„Rádi bychom poděkovali našim partnerům za jejich průkopnickou roli a přínosnou spolupráci. Je skvělé, že společně můžeme stavět tak, abychom dosáhli uhlíkové neutrality. Výběrem elegantních a udržitelných produktů Ruukki mohou zákazníci dosáhnout i těch nejpřísnějších cílů v oblasti uhlíkové stopy svých budov,“ říká Jorma Korhonen, obchodní ředitel divize Roofing, Finsko, Ruukki Construction.


Rozdělili jsme více než 45 článků nabitých informacemi o střechách do přehledných témat, která vám
rychle pomohou se v problematice vyznat. Nestrácejte čas hledáním a mějte vše na jednom místě.

Rubriky článků